Tuotantoprosessi 

Ylistalon Tilalla herneen tuotantotapa on ikivanha ja samalla moderni. Viljelemme hernettä yhteensä 40 hehtaarin alalla. Lisäksi saamme ostamme hernettä lähitiloilta jatkokäsittelyä ja pakkausta varten, yhteensä yli 120 hehtaarin alalta.

Tuotantoprosessillamme varmistamme tuotteen korkean laadun, aina kylvöstä herneen lajitteluun ja lähetykseen. Prosessi sisältää seuraavat vaiheet:

Kylvö ja kasvu: Herne kylvetään huhti–toukokuun vaihteessa ja se kasvaa noin sata päivää. Kasvukauden aikana hernettä seurataan tuholaisten varalta ja sille tehdään tarvittavat torjuntatoimenpiteet.

Puinti: Herne puidaan elokuussa, kun se on kypsynyt. Tämän jälkeen se kuivataan.

Lajittelu: Lajittelemme herneen kahdessa vaiheessa. Ensin seulalajittelija poistaa sadosta suurimmat roskat, kuten kivet ja ohdakkeen kukinnot. Puinnin aikana herneen pinnalle on voinut myös jäädä maamassaa, jolloin likaiset herneet erotellaan puhtaista.

Tämän jälkeen värilajittelija erottaa väriltään normaaleista poikkeavat herneet. Näin voimme varmistaa, että lähettämällämme herneellä on sille ominainen vihreä väri. Myyntiin kelpaamattomat herneet menevät eläinrehuksi.

Pakkaus: Seuraavaksi lajiteltu herne pakataan suoraan pusseihin, ilman ylimääräisiä välivaiheita. Herneen siirtely ulkopuolisten siilojen ja lajittelijoiden välillä voi vahingoittaa herneitä. Pakkausprosessimme on suunniteltu minimoimaan kaikki ylimääräinen logistiikka, jolloin voimme ehkäistä tuotannossa hukkaa.

Laadunvalvonta: Kiinnitämme erityistä huomiota herneen laadunvalvontaan. Tuotantoprosessissa siihen kuuluu myös ennen lajittelua suoritettava keittokoe, jossa testataan herneen kypsyys ja puhtaus. Siinä herne-erää liotetaan vedessä yön yli, minkä jälkeen herneet keitetään. Tämän jälkeen analysoidaan, kuinka herneet ovat kypsyneet ja analysoidaan, onko jokin herne jäänyt kypsymättä kunnolla.

Modernilla tuotantoteknologialla voimme varmistaa asiakkaillemme nopeat ja tehokkaat lähetykset. Investointien myötä olemme moninkertaistaneet tuotantomme. Toimitamme 350 000 tonnia ruokahernettä vuodessa, mikä tekee meistä yhden alamme suurimmista toimijoista Suomessa.