Meillä perinne ja innovaatiot kohtaavat

Ylistalon Tila on Perniössä sijaitseva kasvinviljelytila, jonka juuret ulottuvat yli sadan vuoden taakse. Jo neljän sukupolven ajan olemme viljelleet Saaristomeren rannan ravinteikasta maata. Vaalimme perinteitä, jotka kietoutuvat ympäristötietoisuuteen ja vastuulliseen tuotantoon.

Tilan toiminnasta vastaamme me, veljekset Ville ja Kalle Lausti. Perheyrityksenä tunnistamme oman työmme jäljen. Kylvämme, puimme ja pakkaamme herneen itse.

Käytämme kestäviä viljelymenetelmiä ja viljelemme hernettä vähintään viiden vuoden viljelykierrolla. Samalla peltolohkolla perusviljat ja sokerijuurikas täydentävät viljelykiertoa. Jokainen herneenverso on meille tärkeä, ja jalostamme ne huolella kuivatuksen ja laadunvalvonnan läpi.

Käytämme tuotannossa modernia teknologiaa. Värilajittelija ja seulalajittelija takaavat herneen korkean laadun ja puhtauden. Laiteinvestoinneilla olemme nostaneet tuotantokapasiteettiamme, minkä johdosta voimme toimittaa tuotteen asiakkaalle nopeasti ja tehokkaasti.

Asiakkaitamme ovat Kesko, SOK, Tokmanni ja Kokkolan HalpaHalli sekä tukut, kuten Kimmon vihannes, Valio ja Helsingin Herkkutukku.

Verkostomme kautta Ylistalon Tilan herne on löytänyt tiensä paitsi kuluttajien ruokapyötään myös useiden hotelli- ja ravintola-alan sekä catering-yritysten keittiöihin. Herneen monipuolisuus inspiroi luomaan herkullisia ruokia keitoista salaatteihin ja pataruokiin.