Ylistalon Tila
Kotimaan laadukkainta ruokahernettä suoraan Salon sydämestä
Ylistalon Tila on Salossa sijaitseva kasvinviljelytila, joka on toiminut yli sadan vuoden ajan. Olemme neljännen sukupolven viljelijöitä ja erikoistuneet korkealaatuisen kuivatun ruokaherneen tuotantoon ja pakkaamiseen.
Meille on tärkeää:
Kestävä viljely. Viljelemme hernettä vähintään viiden vuoden sykleissä ja käytämme tuotannossa ja toimituksissa ympäristöystävällisiä menetelmiä. Herneen viljely ei edellytä runsasta lannoittamistakaan, sillä herne on typpeä sitova kasvi.
Laatu. Herneen puhtaus ja laatu on meille ensisijaisen tärkeää. Sovellamme tuotannossa modernia teknologiaa. Näin voimme ylläpitää tasaista tuotantokapasiteettia sekä vaalia kestävää viljelyä.
Asiakastyytyväisyys. Tarjoamme asiakkaillemme 100 % kotimaista ruokahernettä, luotettavasti ja nopeilla toimitusajoilla. Tuotantoprosessilla varmistamme, että lähettämämme herne on aina laadukasta ja herkullisen makuista.
Tutustu tuotteeseemme ja ota yhteyttä!

Tuotteet
Pakkaamme ruokahernettä pakkauskokoihin
- 500 g
- 15 kg
- 25 kg
- 1000 kg
Tuotantoprosessi
Tuotamme pakkaamamme hernettä itse, minkä lisäksi ostamme sitä lähitiloilta. Herneemme on näin ollen aina 100 % kotimaista ja lähellä tuotettua, toimintaamme ohjaa kaikissa tuotantovaiheissa korkeat laatukriteerit. Puinnin ja kuivauksen jälkeen herneet läpikäyvät kaksivaiheisen lajitteluprosessin, ensin seulalajittelijan ja tämän jälkeen värilajittelijan. Tällä varmistamme sen, että pakkaamamme herne on huippulaadukasta ja tasalaatuista. Ylistalon herneille tehdään lisäksi keittokoe, jolla varmistetaan pakkaamamme herneen keitto-ominaisuudet.

Perinteisen hernekeiton resepti
500g herneitä
2,5l vettä
n. 500g sianlihaa
n. 2tl suolaa
0,5-1tl meiramia
Huuhdo herneet huolellisesti ja liota herneitä vedessä 6-12 tuntia. Pane herneet kiehumaan liotusvedessään, lisää paloiteltu sianliha ja suola. Keitä 1-2 tuntia, mausta keitto meiramilla sekä tarpeen mukaan suolalla. Voit myös lisätä 1-2 lihaliemikuutiota suolan asemesta.
Vegaaninen hernekeitto
500g herneitä
2,5l vettä
1 porkkana
n. 2tl suolaa
0,5-1tl meiramia
Vegaaninen hernekeitto valmistetaan hyvin pitkälti samalla tavalla kuin perinteinen hernekeitto, halutessaan keittoon voi vielä lisätä soijarouhetta. Paloiteltu porkkana kannattaa lisätä keittämisen loppuvaiheessa, n. 15 minuuttia ennen keiton valmistumista. Suolan sijaan voi käyttää 1-2 kasvisliemikuutiota.
Yhteystiedot
Maatalousyhtymä Ville ja Kalle Lausti
Kyynämäentie 193
25500 Perniö
040 803 6715
ville@ylistalo.fi