Ylistalon Tila

Kotimaan laadukkainta ruokahernettä suoraan Salon sydämestä

Ylistalon Tila on Salossa sijaitseva kasvinviljelytila, joka on toiminut yli sadan vuoden ajan. Olemme neljännen sukupolven viljelijöitä ja erikoistuneet korkealaatuisen kuivatun ruokaherneen tuotantoon ja pakkaamiseen.
 

Meille on tärkeää:

Kestävä viljely. Viljelemme hernettä vähintään viiden vuoden sykleissä ja käytämme tuotannossa ja toimituksissa ympäristöystävällisiä menetelmiä. Herneen viljely ei edellytä runsasta lannoittamistakaan, sillä herne on typpeä sitova kasvi.

Laatu. Herneen puhtaus ja laatu on meille ensisijaisen tärkeää. Sovellamme tuotannossa modernia teknologiaa. Näin voimme ylläpitää tasaista tuotantokapasiteettia sekä vaalia kestävää viljelyä.

Asiakastyytyväisyys. Tarjoamme asiakkaillemme 100 % kotimaista ruokahernettä, luotettavasti ja nopeilla toimitusajoilla. Tuotantoprosessilla varmistamme, että lähettämämme herne on aina laadukasta ja herkullisen makuista.

Tutustu tuotteeseemme ja ota yhteyttä!
 

Ylistalon Herneitä pakkauskuva.

Tuotteet

Pakkaamme ruokahernettä pakkauskokoihin

  • 500 g
  • 15 kg
  • 25 kg
  • 1000 kg

Tuotantoprosessi

Tuotamme pakkaamamme hernettä itse, minkä lisäksi ostamme sitä lähitiloilta. Herneemme on näin ollen aina 100 % kotimaista ja lähellä tuotettua, toimintaamme ohjaa kaikissa tuotantovaiheissa korkeat laatukriteerit. Puinnin ja kuivauksen jälkeen herneet läpikäyvät kaksivaiheisen lajitteluprosessin, ensin seulalajittelijan ja tämän jälkeen värilajittelijan. Tällä varmistamme sen, että pakkaamamme herne on huippulaadukasta ja tasalaatuista. Ylistalon herneille tehdään lisäksi keittokoe, jolla varmistetaan pakkaamamme herneen keitto-ominaisuudet.
 

Herneenkukka
Herne on ravintoarvoiltaan erinomainen kasvi. Siinä on erityisesti paljon proteiinia ja B- ja C-vitamiinia. Lisäksi herneessä on paljon kuitua, jolla on verensokeria tasaava vaikutus. Herneessä on myös runsaasti vastustuskykyä parantavia mineraaleja, kuten rautaa, kalsiumia ja sinkkiä.

Perinteisen hernekeiton resepti

500g herneitä
2,5l vettä
n. 500g sianlihaa
n. 2tl suolaa
0,5-1tl meiramia

Huuhdo herneet huolellisesti ja liota herneitä vedessä 6-12 tuntia. Pane herneet kiehumaan liotusvedessään, lisää paloiteltu sianliha ja suola. Keitä 1-2 tuntia, mausta keitto meiramilla sekä tarpeen mukaan suolalla. Voit myös lisätä 1-2 lihaliemikuutiota suolan asemesta.

 

Vegaaninen hernekeitto

500g herneitä
2,5l vettä
1 porkkana
n. 2tl suolaa
0,5-1tl meiramia

Vegaaninen hernekeitto valmistetaan hyvin pitkälti samalla tavalla kuin perinteinen hernekeitto, halutessaan keittoon voi vielä lisätä soijarouhetta. Paloiteltu porkkana kannattaa lisätä keittämisen loppuvaiheessa, n. 15 minuuttia ennen keiton valmistumista. Suolan sijaan voi käyttää 1-2 kasvisliemikuutiota.

Yhteystiedot

Maatalousyhtymä Ville ja Kalle Lausti


Kyynämäentie 193

25500 Perniö

040 803 6715

ville@ylistalo.fi

 

Voit myös ottaa yhteyttä allaolevalla lomakkeella

CAPTCHA
4 + 4 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.